Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τρόποι μαγειρέματος-συντήρηση τροφίμων

Ας δούμε αρχικά ποιοι ήταν οι παραδοσιακοί τρόποι μαγειρέματος που χρησιμοποιούσαν και πώς συντηρούσαν τα τρόφιμά τους τα παλαιότερα χρόνια.... Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο εφευρετικοί ήταν αλλά και τα φαγητά τους σίγουρα έπαιρναν άλλη γεύση, που αξίζει ίσως να επιχειρούσαμε να μιμηθούμε τους τρόπους αυτούς!!
1. Μαγειρευτά και τηγανιτά στον κούμελο (δύο πέτρες μέσα στο τζάκι όπου εκεί πάνω τοποθετούσαν το τσουκάλι)
2. Ψωμιά και φαγητά φούρνου στον ξυλόφουρνο.
3. Πίτες στην τσιμνιά πάνω στο κλιβάνι (κεραμίδα).
4. Συντήρηση με σαλαμούρα (άλμη).
5. Συντήρηση με χοιρινό λίπος (Μίλλα).
6. Καβούρδισμα
7. Το κρέας το τοποθετούσαν στο πηγάδι λίγο πάνω από το νερό ή κρεμασμένο στον αέρα μέσα σε τουλουπάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου