Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μπουρεκάκια με σιμιγδαλόκρεμα Ρόδου


Υλικά:
750γρ φύλλο κρούστας
κρέμα
σιρόπι

Για την κρέμα:
2 lt γάλα
300γρ κρυσταλλική ζάχαρη
20γρ ρυζάλευρο
150γρ ψιλό σιμιγδάλι
4 αυγά (200γρ)
ξύσμα λεμονιού
1-2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό νερό
100γρ γλυκόζη ή λεμόνι ή και τα  δύο
Προαιρετικά αρωματικά: ξύλο κανέλας, γαρύφαλλο κ.α.

Ψήσιμο:
170ο C - 180o C  για 30 λεπτά της ώρας

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα και την ζάχαρη μέχρι να ζεσταθούν λίγο, να είναι χλιαρό το γάλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ρυζάλευρο και το ψιλό σιμιγδάλι και ρίχνω λίγο από το χλιαρό γάλα μέσα ώστε να σχηματιστεί ένας χυλός (λίγες κουταλιές).
Χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω μέσα στον χυλό.
Ρίχνω και το ξύσμα λεμονιού.
Μόλις ξεκινήσει να φουσκώνει το γάλα ρίχνω σιγά σιγά τον χυλό ανακατεύοντας ταυτόχρονα γρήγορα για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει.
Στο τέλος προσθέτω την βανίλια.

Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί. Κόβω το κάθε φύλλο σε 6-7 λωρίδες. Παίρνω δύο δύο τα φύλλα και βουτυρώνω το δεύτερο φύλλο (αυτό που βρίσκεται από πάνω. Τοποθετώ λίγη κρέμα στην μια άκρη και ξεκινάω να διπλώνω σε τρίγωνο παίρνοντας την μια γωνία και κλείνοντας πάνω στο φύλλο σχηματίζοντας τρίγωνο. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψεκάζω με λίγο νερό από πάνω και ψήνω.

Σιρόπι:
Αμέσως ξεκινάω με το σιρόπι. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, αν έχω βάλει γλυκόζη, μετράω 2 λεπτά και το σβήνω. Αν έχω βάλει μόνο λεμόνι, υπολογίζω 5 λεπτά και μετά σβήνω.

Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως χωρίς να το σκεπάσω.
Περιχύνω το σιρόπι το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω στο ζεστό γλυκό.

Απολαύστε το!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου